L’any de la pandèmia al centre SOMRIU de Sant Gregori, per a persones amb discapacitats severes.

SOMRIU-ConsorciSantGregori a TV3

El passat 25 febrer, va fer un any del primer cas de Covid19 detectat a Catalunya.

https://salutpublica.gencat.cat/ca/detalls/Article/Una-italiana-resident-a-Barcelona-primer-cas-de-coronavirus-a-Catalunya

Un equip de TV3 Girona, es va desplaçar al Complex Assistencial i hem pogut compartir experiències de realitat d’aquest últim any. Volem donar les gràcies a les famílies, les persones usuàries, als educadors i a tothom que com sempre, ha facilitat les coses per poder fer-ho possible.

La pandèmia va canviar de la nit al dia tantes coses…

Ha estat un any complex, carregat de dificultats i trasbalsos, en que tothom ens hem hagut d’adaptar a una nova realitat que ens allunya dels nostres projectes de vida, de les nostres famílies, dels nostres amics…

Com la resta de centres residencials que acullen a persones amb discapacitat, ens hem vist obligats a adaptar-nos.

La llista d’accions de canvi que s’han hagut de fer és interminable i ha afectat a totes les àrees: neteja, cuina, bugaderia, subministraments, aprovisionament i distribució d’EPIs, professionals, prevenció, grups bombolla, suspensió d’activitats, salut, finances, recursos humans, psicologia, fisioteràpia, comunicació, àrea social,… No hi ha res que no s’hagi vist afectat per aquesta pandèmia.

Al centre de tot però, hi ha les persones usuàries i les seves famílies.

Usuaris i usuàries han vist com canviava la seva realitat amb la interrupció forçada de projectes ocupacionals i terapèutics, sectoritzacions, aïllaments…

S’han vist obligats a passar llargues temporades sols, sense poder sortir, amb la dificultat afegida de com és de difícil haver d’explicar-los el perquè de tot això i que ho comprenguin.

Les famílies han patit molt, sense veure als seus fills, amb molt d’enyor però amb la confiança de que aquí estaven segurs.

Vetllar per la seguretat i benestar d’aquestes persones ha estat sempre la nostra tasca. Aquesta situació no ha fet més que posar-ho de manifest i ens recorda cada dia per qui treballem i perquè cal que ens cuidem per poder cuidar-los.

SOMRIU som una comunitat formada per les persones usuàries, les seves famílies i els professionals. Cadascú des de la seva parcel·la continuem endavant. Ens en hem sortit d’un any complex i entre tots confiem en poder construir un futur millor.

Podeu visualitzar la peça en aquest enllaç:

https://bit.ly/3bFSKEu

Rona Milian. Àrea de Comunicació.

Rona Milian. Àrea de Comunicació.